søndag den 13. april 2014

Off season 1

I stedet for at tage til Spanien i denne omgang, tog vi altså til Møn. Ugen var sat af, og der skulle ske et eller andet. Så fra mandag til fredag var vi i den sydlige del af landet.
Selv om det var uden for sæsonen, var der alligevel nok at se på. Naturen holder altid åbent! Men det var naturligvis en bet, at fx Geocentret ikke havde åbent. De fleste restauranter lukkede også efter frokosttid. At sæsonen så starter i forbindelse med påsken, kunne vi jo ikke bruge til så meget. Naturligvis kunne vi have undersøgt det på forhånd, men det husker vi til en anden gang (måske)!

Vejret var med os en del af tiden, men et par dage blæste det en halv pelikan. Selvfølgelig også lige den dag, vi havde udset os til at tage til Møns Klint.
B&B værtinden havde forklaret os en "bagvej", da ingen af os havde lyst til at tage trappen. Vi gik ad en smal sti fra fyret. Den førte ned på stranden kort før selve klinten. Vi mødte ganske få mennesker, bl.a. en fisker (englænder), som dagen i forvejen havde snuppet 8 havørreder. Han ville åbenbart gerne have fryseren fuld!
Hvis vi havde været cykelentusiaster, så kunne vi have cyklet ad den planlagte rute, som fører én 128 m over havet op til Dronningestolen, som er det højeste punkt på Møns Klint.


Et imponerende syn. Kenzo nød også turen, og den er jo ligeglad med vejr og vind.

Fra det vilde til det blide: Liselund Park, den romantiske have. Den dag, vi var der, viste vejret sig fra sin rigtig gode side. Den er Danmarks bedst bevarede, romantiske have. Haven ligger ud til Møns Klint i et meget varieret landskab: græsplæner, bakker, søer, slugter, vandfald, med sjældne træer og blomster.
De forskellige bygninger i dansk, norsk, schweizisk og kinesisk stil understreger naturens skiftende karakter.
Der er ingen tvivl om, at alt i haven har symbolsk betydning. Den var en kærlighedsgave fra amtmand Antoine de la Calmette til hustruen Lisa og blev anlagt for mere end 200 år siden. Antoine lod bl.a. opstille en mindestøtte med de to ud af de tre gratier ved Lisas yndlingsbænk. Lisa var naturligvis den tredje! Det er da romantisk! De to afbildede er gratierne for ynde og glæde.


På det største billede ses udsigten fra det norske hus. Th. i collagen ses både Liselund gl. slot og Liselund nye slot, som er hotel og konferencecenter.
Ved parkeringspladsen er der et indhegnet område med påfugle. Indhegningen er måske med henblik på at lukke andre ude, idet fuglene meget elegant hopper over! Det er gratis at komme ind i haven. Her kan man gå mange skønne ture og se noget nyt hver gang. Siden 2005 har Liselund været en del af Nationalmuseet.
Skønne oplevelser i naturen, den idealiserede natur som en oase i de omgivende skove, det uopdyrkede og vilde. Begge et besøg værd!


Anemonerne er fra Liselund, tulipanen (?) er fra Stege og resten af billederne er taget på Bakkelund. Husløgene gemte sig i træroden/-stubben.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar