tirsdag den 31. juli 2012

På Schackenborgs jord.

For ikke så længe siden var vi inviteret til guldbryllup i det sønderjyske, nærmere betegnet Møgeltønder.
Festen blev holdt et meget spændende sted, nemlig på Guldhorns- og kulturcentret, Slotfelt, som ligger ude midt på en pløjemark, som prins Joachim ejer. I en tidligere stald/ladebygning er der etableret et stråtækt center med meget højt til loftet (både på den ene og den anden måde). Det er 12 m i højden, 13 m i bredden og 30 m i længden. Højden gør, at rummet ikke kan varmes op, så sjaler og andet varmt tøj er nødvendigt, i hvert fald, når sommeren er, som den er.


Ved hjælp af RealDania er denne bygning blevet forvandlet til et meget smukt samlingssted med scene og bar i den ene ende og garderobe- og anretterfaciliteter i den anden. Der er ikke noget køkken, idet man forpligter sig til at købe maden på Schackenborg Slotskro, hvis man lejer stedet.
Som en katedral ligger centret og vidner om en historie, som man nu kan opleve på mange forskellige måder. Man kan blot køre dertil og gå lige ind. På storskærm kan man nonstop følge renoveringen og guldhornenes historie.
Det er meningen, at der skal finde kulturelle aktiviteter af alle slags sted her.
Selve gulvet i bygningen er marksten, som er skåret til og lagt i en mosaik, så det fremstår som en helt speciel Møgeltønder-terrazzo.
Guldbrudgommen er formand for stedet, og det var derfor oplagt, at sommerfesten blev holdt her. Jeg siger sommerfesten, for vi har skam også været til en vinterfest i samme anledning. Denne aften her var vi ca. 150.
Det vil føre for vidt at fortælle om hele festen, men et par smagsprøver skal med. Af underholdning var der bl.a. 4 norske jenter, som sang skønne viser, og chefen for Den fynske Opera og hans kone underholdt med klaverspil og sange/serenader fra diverse operaer for at illustrere guldbrudeparrets historie med hinanden. Fantastisk stemme, klaverspil og performance. Herligt!
Maden er naturligvis i orden, når man tænker på, hvor den kommer fra:
Vi begyndte med sønderjysk tapas, som fx var klipfiskemousse med kveller, solæg, ølpølse fra Højer osv. Lækkert.


Hovedretten var buffet med alskens tilbehør til marsklam og kalvekød. Det smagte supergodt. Og til dessert var der kaffe og kagebord med diverse torter, fx brødtorte og strieftorte (en strief er en stribe).


Under og efter middagen var der drikkevarer ad libitum, og der blev efter middagen spillet op til dans. Mange kendte melodier i jazzificeret udgave.
Bordpynten var markbuketter, og jeg ved heller ikke, hvad der vil passe bedre på det sted.


Vi havde bestilt en overnatning på en B og B ved grænsen, i Sæd. Det sted kan vi kun anbefale. Inden festen var vi ovre for at proviantere, og om søndagen kørte vi forholdsvis tidligt hjem, så vi kunne få nogle timer sammen med vores stockholmske gæster. De havde været hos os i weekenden, fordi de skulle til bryllup i nærheden om lørdagen. Der skulle vi også have været med, men det er som bekendt svært at være 2 steder på én gang.


2 kommentarer:

  1. Det må have været en vidunderlig oplevelse at være til guldbryllup det dejlige sted! Jeg har ikke hørt om stedt før, men det er spændende at lære nyt om Danmark her gennem blogland.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en rigtig dejlig oplevelse at være der og være med. Det var første gang vi var der, og jeg er glad for, at vi fik muligheden for at se det. Du har ret i, at man lærer nyt om DK gennem de forskellige blogs. Du er også med til at åbne andres øjne for forskellige steder med dine skønne billeder og beskrivelser.

      Slet